Sebzeli cheesecake

Sebzeli cheesecake tarifi:

Malzeme: 

1 büyük patlıcan
8 orta boy bebek kabak
1 kg bal kabağı, soyulmuş
1 büyük kırmızı biber
30 ml tereyağı
40 ml zeytinyağı
6 yumurta, çırpılmış
300 gr ricotta peyniri
15 ml taze kekik
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
250 ml mozzarella peyniri, rendelenmiş
20 gr taze fesleğen

Hazırlanışı: 

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Patlıcanları çizgili bir şekilde soyun ve uzunlamasına ince ince dilimleyin. Üzerlerine tuz dökerek kenarda birkaç dakika bekletin. Ardından tuzlarını suda akıtın ve kağıt havlu ile kurulayın. Bebek kabakları, balkabaklarını ve kırmızı biberleri de aynı şekilde uzunlamasına ince ince dilimleyin. Isıtılmış tereyağı ve zeytinyağında kızartın. Yumurta, ricotta peyniri, kekik, tuz ve taze çekilmiş karabiberi bir kapta karıştırın. 20 cm çapında bir fırın kabının kenarlarını yağlayın, zeminini de fırın kağıdıyla kaplayın. Üzerine patlıcan, kabak, balkabağı ve kırmızıbiberlerin yarısını yayın. Ricottalı karışımın yarısını da ilave edin. En üste mozzarella peynirini parça parça serptikten sonra 20-30 dakika fırınlayın.

Cheesecake’i ters çevirip servis tabağına almadan önce birkaç dakika bekleyin. Fesleğen ile süsleyin. Yanında taze ekmekle ister sıcak, isterseniz de soğuk olarak servis edin. İpucu: Cheesecake’inizi rahat dilimlemek için bir gün önce pişirin.

Kalp dostu patlıcan 

Patlıcan idrar söktürüyor ve kilo verdiriyor. Sinirleri yatıştırıyor ve tansiyonu düşürüyor. Uzmanlar, patlıcanın kalp çarpıntısını da giderdiğini söylüyor. Kandaki kolesterol seviyesini düşürerek damar tıkanıklığına iyi geliyor. Aynı zamanda kansızlığı da gideriyor.  

İpucu

 •    Milföy hamurunun çözülmesi için bir gece boyunca buzdolabında bekletin ve pişirmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkararak oda sıcaklığında dinlendirin.
•    Daha sağlıklı bir seçenek olarak milföy hamuru yerine baklava yufkası da kullanabilirsiniz. Eritilmiş tereyağı sürerek yaprakları üst üste koyabilirsiniz.
Sebzeli cheesecake Sebzeli cheesecake Reviewed by Radical Media on Eylül 15, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.