Patatesli tuzlu kek

Patatesli tuzlu kek tarifi:

Malzeme:

2 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı zeytinyağı

3 orta boy patates

1 soğan 2 su bardağı un

2 paket kabartma tozu

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Büyük bir kasede yumurtaları mikserle 5 dakika çırpın. Yoğurt ve zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, tuz ve baharatları ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Patatesleri küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Soğan ve patatesi kek harcına ekleyip karıştırın. Fırını 180 derecede ısıtın. Yağlanmış fırın tepsisine harcı ilave edin. önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. 
Patatesli tuzlu kek Patatesli tuzlu kek Reviewed by Radical Media on Eylül 13, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.