Kuru domatesli ve biberiyeli kek

Malzeme:

1 kg un 
500 gr margarin 
20 gr tuz 
50 gr instant maya 
40 gr toz şeker 
3 yumurta 
200 ml soğuk su 
5 gr kuru biberiye 

Krema için: 

200 gr tereyağ 
200 gr krem peynir 
5 gr kırmızı pul biber 
1 tutam tuz 
50 gr kuru domates 
20 gr kıyılmış dereotu 

Hazırlanışı: 

Un, margarin, tuz, maya, şeker, yumurtalar, soğuk su ve biberiyeyi hamur yoğurma kabına alıp karıştırın ve yoğurun. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp içleri yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirin. önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Krema için, tereyağı ve krem peyniri mikserle çırpın. Tuz ve pul biber ilave edin. Ilınmış olan keklerin üzerine krema torbası yardımıyla kremayı sıkın. Dereotu ve kuru domates ile süsleyip servis yapın.
Kuru domatesli ve biberiyeli kek Kuru domatesli ve biberiyeli kek Reviewed by Radical Media on Mayıs 14, 2014 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.