Nohutlu ve Kimyon Tohumlu Kırmızı Mercimek Çorbası

Hafif ve yüksek lif değeri olan bir çorba ile hem kışı sağlıklı geçirin, hem de formda kalın!
 
lentil soupMalzeme:
150 gr Kırmızı Mercimek
200 gr haşlanmış nohut
400 gr soyulmuş domates (küp küp doğranacak) isterseniz konserve domates kullanabilirsiniz
1 mor soğan (küp küp doğranmış)
2 çay kaşığı ezilmiş kimyon tohumu veya 3/4 çay kaşığı toz kimyon
1/2 çay kaşığı acı pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağ
800 ml tavuk suyu veya sebze suyu
1 avuç doğranmış maydanoz (servis için) isterseniz taxe kişniş kullanabilirsiniz
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt (servis esnasında kullanmak için)
1/2 çay kaşığı tuz (tavuk suyunun tuz oranına göre ayarlayabilirsiniz)
1/2 çay kaşığı çekilmiş taze karabiber
 
Yapılışı
Tencerenizde zeytinyağını ısıtın. İçine kimyon ve pul biberi koyun ve 1 dakika kokuları salınına kadar kavurun. Soğanı ekleyip rengi şeffaf bir renk alana kadar kavurun. Bu karışımın içine domates, mercimek ve tavuk suyunu karabiber ve tuzu (gerekirse) ekleyip kaynatın. 15 dakika sonra içine haşlanmış nohutları ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirmeye devam edin.Servis esnasında kaselere çorbayı koyun, ortasına 1 yemek kaşığı süzme yoğurt ekleyip en üstüne maydanozu serpiştirin.
 
Besin Değerleri: protein 13 gr, lif 6 gr, kalori 222 gram
Nohutlu ve Kimyon Tohumlu Kırmızı Mercimek Çorbası Nohutlu ve Kimyon Tohumlu Kırmızı Mercimek Çorbası Reviewed by Radical Media on Aralık 09, 2013 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.