Bakliyat Türlüsü

Malzeme:
Yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
Yarım su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
Yarım su bardağı börülce (haşlanmış)
Yarım su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
1 soğan
2 domates
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıcak su
Tuz
Karabiber
Kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş domates, sarımsak ve salçaları ekleyerek birkaç dakika yüksek ateşte pişirin. Haşlanmış mercimek, börülce, nohut ve fasulyeleri ekleyip 2 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 25-30 dakika pişirip servis tabağına alın. Maydanoz ile süsleyerek sıcak ya da ılık servis yapın.
Bakliyat Türlüsü Bakliyat Türlüsü Reviewed by Radical Media on Aralık 12, 2013 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.