Şampanyalı tavuk


Malzeme

6-8 tane kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü 
1/3 bardak un 
1 çay kaşığı tuz 
½ çay kaşığı beyaz biber 
¼ bardak margarin 
2 çay kaşığı zeytinyağı 
1-1/2 bardak şampanya 
1 çay kaşığı biberiye 
1 çay kaşığı doğranmış maydanoz 
1 bardak az yağlı krema 

Hazırlanışı 

Tavuklar un, tuz ve beyaz biber karışımına bulanır. Saplı bir tencere ya da tavada margarin ve zeytinyağı eritilir ve tavuklar hafifçe kızartılır. Pişmekte olan tavuklar tersyüz edildikten sonra şampanya eklenir ve 12-15 dakika daha kadar pişirilir. Tavuklara krema ve biberiye ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirilir. Tavuklar tabağa aldıktan sonra tavada kalan sos ve maydanoz tavukların üzerine eklenerek servis edilir. Risotto ile servis edilebilir.

Şampanyalı tavuk Şampanyalı tavuk Reviewed by Radical Media on Kasım 16, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.