Muzlu Pasta


Malzemel:
Kek için; 5 yumurta, 2 bardak şeker, 2 bardak un, 1 çay kaşığı karbonat, 1,5 çay kaşığı limon suyu,  6 adet muz, 
Krema için; Yarım kg süt, yarım bardak şeker,  2 dolu çorba kaşığı un,  1 yumurta sarısı, 1 paket vanilya, fındık büyüklüğünde margarin

Hazırlanışı:
Yumurtaları şekerle çırpın, un karbonat limon suyuyla karıştırın, yağlanmış kalıba dökün, sıcak fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarın ılıkken ortasından enlemesine ikiye kesin. Öte yandan sütü unla pişirin, kaynamaya başlayınca içine şekeri katın. un kokusu gidince ateşten indirip, vanilya, yumurta sarısı ve margarin karıştırın. Üstünün kabuk tutmaması için, zaman zaman karıştırarak soğumaya bırakın. Kekin alt yarısını servis tabağına koyun, 1 bardak ılık şerbetli su ile iyice ıslatın. Sonra 1 kat krema sürüp, 1 kat dilimlenmiş muz dizin. Üzerine kekin 2. parçasını koyup, unu da ılık şerbetli su ile ıslatın. Bütün pastayı krema ile sıvayıp, muz dilimleriyle süsleyin.

Muzlu Pasta Muzlu Pasta Reviewed by Radical Media on Kasım 13, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.