Molohia


Malzeme

Yarım kg ıspanak 
2 adet tavukgöğsü, küp şeklinde doğranmış 
1 adet soğan, küp şeklinde doğranmış 
1/2 bardak su 
2 yemek kaşığı tereyağı 
10 diş sarımsak 
2 yemek kaşığı kişniş otu 
1 bardak pişmiş pirinç 
1 yemek kaşığı sirke 

Hazırlanışı 

Tavuk eti, soğan, tuz, karabiber yarım bardak su ile birlikte bir tencerede tavuk yumuşayıncaya kadar kaynatılır; içerisine ıspanak eklenerek 5 dakika daha pişirilir. Başka bir tavada sarımsak ve kişniş otu 1 dakika sotelenir ve diğer karışıma eklenir. Ispanaklı tavuk servis edilmeden önce pişmiş pirince sirke katılarak tavuk ile birlikte servis edilir.

Molohia Molohia Reviewed by Radical Media on Kasım 16, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.