Karaorman pastası


Malzemeler:
180 gr. kakaolu pandispanya
280 gr. çekirdeksiz vişne kompostosu taneleri
40 gr. rendelenmiş bitter çikolata
7.5 gr. pudraşekeri (1 çorba kş.)

Krem şokola tereyağı için:
10 gr. margarin
8.5 gr. kakao
7.5 gr. tozşeker
çay kş. su
75 gr. tereyağı (5 çorba kş.)

Kreması için:
125 ml. krem şanti
45 gr. tozşeker (3 çorba kş.)
10 gr. un (4 çay kş.)
5 gr. buğday nişastası (2 çay kş.)
10 gr. süttozu (2 çay kş.J
30 gr. vanilin (4 çorba kş.)
1 adet yumurta (çırpılmışj
90 ml. su (6 çorba kş.)

Hazırlanışı:
Krem şokola tereyağını hazırlamak için önce margarin ve kakaoyu ezerek karıştırıp, kakaolu margarin haline getirin. Bir cezvede şekeri ve suyu kısık ateşte karıştırarak pişirin. İçine tereyağını katarak eriyinceye kadar karıştırın. Ateşten alıp, içine kakaolu margarini ekleyin, karıştırarak eritin.

Krem şantiyiyi bir çırpma kabına koyun. 1 çorba kaşığı tozşeker ile birlikte mikserde çırparak vurulmuş krem şantiyi elde edin. Diğer bir kapta unu, nişastayı, kalan şekeri, süttozunu, vanilini,yumurtanın yarısını ve suyu çırparak karıştırın. İçine vurulmuş krem şantiyiyi katıp, tekrar karıştırın. Kremanızı serin bir yerde bekletin.


Kakaolu pandispanyayı bir testereli bıçak veya iple enlemesine ikiye bölün. İlk katın üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayıp, spatula ile düzleyin. Vişne tanelerini kremanın üzerine dizin. Kalan kremayı vişnelerin üzerine yayıp, düzleyin ve ikinci kat pandispanyayı yerleştirin. Pastanın her tarafına krem şokola tereyağını sürün. Rendelenmiş çikolataları serperek her yerini kaplayın. İnce bir tel süzgeçten üzerine pudraşekeri serperek pastanızı tamamlayın.



Karaorman pastası Karaorman pastası Reviewed by Radical Media on Kasım 19, 2012 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.