Hürrem Sultan Usulü Tavuk


Malzeme: 

750 gr haşlanmış tavuk eti (küçük parçalara doğranmış), 2 tatlı kaşığı tereyağı,1 dolmalık yeşil biber (çekirdekleri çıkarılıp, ince doğranmış), 180 gr mantar (ince dilimlenmiş), 1 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 125 gr (1/2 su bardağı) krema 300 gr (1+1/2 su bardağı) süt, 3 yumurtanın sarısı, 2 çay kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 2 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış) 

Hazırlanışı: 

Orta boy bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca yeşil biberi ekleyip, bir tahta kaşıkla arasıra karıştırarak 6 dakika pişiriniz. Mantarları ekleyip 4 dakika daha pişiriniz. Unu ve tuzu serpip, 2 dakika pişirdikten sonra, yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kremayı ve sütü ekleyiniz. 

Tavuğu tencereye koyup, ateşi iyice kısınız. (Karışım pişmeğe devam etmekle birlikte, kaynamamalıdır.) Küçük bir kaseye yumurta sarılarını koyup, limon suyunu azar azar ve sürekli çırparak yediriniz. Kırmızıbiber ve maydanozu tahta kaşıkla ekleyip karıştırınız. Tenceredeki yemeğin suyundan yumurtalı karışıma birer birer 4 çorba kaşığı katıp iyice karıştırınız. Bu karışımı tencereye döküp, karıştırdıktan sonra 4dakika hafifçe pişiriniz.

Hürrem Sultan Usulü Tavuk Hürrem Sultan Usulü Tavuk Reviewed by Radical Media on Kasım 15, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.