Palamut Dolma


Malzemeler:
4 küçük palamut, 
1 kuru soğan, 
1 tatlı kaşığı çam fıstığı, 
1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz, 
çeyrek demet maydanoz, 
1 çay kaşığı yenibahar, 
4 yemek kaşığı zeytinyağı, 
3/4 çay bardağı galeta unu, 
3/4 çay bardağı un, 
1 yumurta, 
tuz, karabiber, 
ayçiçek yağı


Hazırlanışı:
Palamutların orta kılçığını alın. Soğuk suyla yıkayın ve bekletin. Bir tavada zeytinyağı ile çam fıstığını pişirin. Ufak doğranmış soğanı ekleyin, ince kıyılmış maydanoz, ceviz, yenibahar, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Bu harcı palamutların içine yerleştirin. Palamutları önce una sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp kızgın ayçiçek yağında yaklaşık 20 dakika kızartın. Yarım saat bekletin ve ılık ya da soğuk servis yapın.

Palamut Dolma Palamut Dolma Reviewed by Radical Media on Ekim 20, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.