Bademli Palamut


Malzemeler:
Yarım su bardağı tatlı badem, 
400 gram ayıklanıp kuşbaşı doğranmış palamut, 
6 dilim esmer ekmek, 
2 çorba kaşığı tereyağı, 
1 diş dövülmüş sarımsak, 
3 dal dereotu, 
tuz, karabiber, toz kırmızıbiber


Hazırlanışı:
Bademleri kaynayan suya atıp 5 dakika sonra çıkarın ve kabuklarını soyun. İkiye böldükten sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya aktarın. Karıştırarak renkleri dönene kadar kavurun. Ekmekleri yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartın.Bir çorba kaşığı tereyağını tavaya alıp üzerine kuşbaşı palamut, tuz, karabiber, pulbiber ve toz kırmızıbiber ilave edip soteleyin. Bademleri ilave edip, çevirin. Ocaktan alıp kıyılmış dereotu ekleyin. Sarımsak ve kalan tereyağını karıştırıp kızarttığınız ekmek dilimlerinin üzerine sürün. Bademli palamutu ekmek dilimlerine paylaştırıp servis yapın.

Bademli Palamut Bademli Palamut Reviewed by Radical Media on Ekim 20, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.