Kuru Meyve Hoşafı


Malzeme:

200 gr kuru kayısı
100 gr kuru erik
100 gr kuru üzüm
2 elma
1 nar
8 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker


Kuru meyve hoşafı hazırlanışı:

Kuru meyveleri iyice yıkayıp süzün. Kayısı ve erikleri 2-3 parça halinde kesin. Kayısı, erik ve üzümü ayrı kaplara alıp ikişer bardak su ilave edin. 4-5 saat oda ısısında bekletin.

Kayısı, erik ve üzümü içinde beklettiğiniz suyuyla birlikte büyük bir tencereye alın. Tozşeker ilave edip karıştırın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın.

Elmaları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Kuru meyveler yumuşamaya başlayınca elmayı ilave edip karıştırın. Orta ateşte 5 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.

Narın kabuğunu soyup tanelerini ayırın. Hoşaf soğuyunca servis kaselerine paylaştırın. Nar tanelerini kaselere paylaştırıp 5 dakika bekletin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Kuru Meyve Hoşafı Kuru Meyve Hoşafı Reviewed by Radical Media on Haziran 29, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.