Domates Soslu Pazılı Lazanya



Malzeme:
15 adet lazanya
2 demet pazı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet pırasa
2 adet yumurta
1 paket krema ( 200 gr )
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı muskat rendesi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
150 gr kaşar peyniri
karabiber
tuz

Sos için:
4 adet domates
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber
tuz


Hazırlanışı:
Öncelikle iç malzemeyi hazırlıyoruz. Pazıları yıkayıp doğruyoruz. Pırasaları yıkayıp ince doğruyoruz. Pazılarla beraber pırasaları yarım çay bardağı zeytinyağında kavuruyoruz. Tuz ,karabiber ve muskat rendesini ekleyerek ocaktan alıyoruz. Muskat harika bir lezzet katıyor lazanyaya... Kremayı ilave ederek karıştırıp soğuması için bir kenara alıyoruz. Soğuduktan sonra 1 yumurtayı ilave ediyoruz. İç harcımız hazır.

Bu sosu lazanyayı servis tabaklarına aldıktan sonra üzerlerine dökmek için hazırlıyoruz. Domatesleri yemeklik doğrayıp ,2 yemek kaşığı zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak eşliğinde pişirerek tuz ve karabiber ile tadlandırıyoruz. Sosumuz da hazır.

Bir tencerede su kaynatıp ,1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ekledikten sonra lazanyaları içine atıp haşlıyoruz. Fında tekrar pişeceğinden çok fazla haşlamayın ama çok diri de kalmasın lazanyalar. Haşlanan lazanyaları tek tek kevgirle çıkarıp bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde diziyoruz. Üst üste koyarsanız birbirlerine yapışırlar ve ayıramayabilirsiniz. Ayrı bir kapta süt ile 1 yumurtayı çırpıyoruz.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine 5 adet lazanyayı dizerek iç harcın yarısını üzerlerine paylaştırıyoruz. Rendelediğimiz kaşar peynirinin 1/3 ünü iç harcın üzerine serptikten sonra ,çırptığımız yumurtalı sütün 1/3 ünü üzerlerine kaşıkla gezdiriyoruz. İkinci kat lazanyayı koyup aynı işlemi tekrarladıktan sonra ,son lazanya katını koyup kaşar peyniri serperek ,kalan sütü gezdirip ,fındık büyüklüğünde parçalara ayırdığımız tereyağı üzerlerine paylaştırıyoruz. Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Üzeri kızarınca fırından çıkarıp dilimiyoruz ve hazırladığımız domatesli sostan döküp sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Domates Soslu Pazılı Lazanya Domates Soslu Pazılı Lazanya Reviewed by Radical Media on Haziran 25, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.