Brokolili Hindi Bifteği Bohçası


Malzeme:

5 dilim hindi veya tavuk hindi bifteği
100 gr brokoli
1 çorba kaşığı krema
3 çorba kaşığı yağ (brokolili harç için)
1 orta boy soğan
5 Dilim kaşar
1/2 Su bardağı sıvı yağ, tuz, karabiber.



Hazırlanışı:

Hindi bifteklerini döverek biraz inceltip arkalı önlü tuz ve karabiber serpelim. Tavaya sıvıyağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Küçük doğranmış brokolileri ekleyip 2-3 dk. daha diriliklerini kaybedene dek kavurmaya devam edelim. Tuzu, karabiberi, kremayı ekleyip birkaç kez çevirerek ateşten alalım. Brokolili harcı bifteklerin ortalarına paylaştırarak karşılıklı kenarlarını bohça kapatır gibi kapatalım ve kürdan yardımı ile kenarlarını teğel yapar gibi tutturup sabitleyelim. Biftek bohçalarını kızdırılmış sıvı yağda ve ağır ateşte sık sık çevirerek biftekler hafifçe renk alana dek arkalı önlü kızartalım. Biftek bohçalarını delikli kepçe ile alıp fırın kabına yerleştirelim. Üzerlerine birer kaşar dilimi yerleştirerek fırının üst rafında kaşarlar eriyene dek ikinci kez pişirelim. biftek rulolarını arzuya göre domate sosu ile servis yapalım.

Brokolili Hindi Bifteği Bohçası Brokolili Hindi Bifteği Bohçası Reviewed by Radical Media on Şubat 16, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.