Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Şiş Kebap




MALZEME (4 KİŞİLİK):

1/2 kilo kemiksiz, derisi alınmış, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
2 adet orta büyüklükte kabak, kuşbaşı doğranmış
2 kap iri doğranmış ananas dilimi
2 adet orta boy kırmızı soğan, kuşbaşı doğranmış
2 adet kırmızı dolmalık biber, iri doğranmış
3 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu
1/2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı acı sos
8 adet ahşap şiş, soğuksuda 20 dakika bekletilmiş Taze doğranmış kişniş Tuz ve karabiber


Hazırlanışı:

1- Izgarayı önceden orta sıcaklıkta ısıtın. Tavuk, kabak, ananas, soğan ve biberi şişlere dizin. Üzerine karabiber ve tuz atın.

2- Bir kasenin içinde ketçabı, akçaağaç şurubunu,soya sosunu, sirkeyi ve acı sosu karıştırın. Karışımın yarısını kenara ayırın. Diğer yarısını fırçayla şişlerin üzerine sürün.

3- Şişleri tavuklar pişinceye kadar dört dakika süreyle ızgarada tutun. Fırçayla şişlerin üzerine biraz daha sos sürün. Doğranmış kişnişle süsleyin.

PORSİYON BAŞINA: 315 kalori, 39 gram protein, 5 gram yağ, 30 gram karbonhidrat, 4 gram lif, 415 mg sodyum.

Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Şiş Kebap Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Şiş Kebap Reviewed by Radical Media on Ocak 17, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.