Soğanlı ve kurutulmuş domatesli focaccio


Malzeme

Hamuru için

4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı instant maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
275 ml su

Üstü için

1 adet soğan
7-8 adet kurutulmuş domates
1 tatlı kaşığı Kekik
zeytinyağı


Hazırlanışı

Bütün hamur malzemeleri bir kapta karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğrulur.
Hamur ağzı kapalı bir kapta 1 saat mayalanır.
Soğanlar piyazlık doğranır
Kurutulmuş domates zeytinyağı ile beraber mutfak robotundan geçirilir.
Soğanlar zeytinyağında ağır ateşte kavrulup, karamelize edilir.
Karamelize olan soğanlara kuru domatespüresi eklenip karıştırılır.
Focaccio hamuruna soğanlı ve domatesli karışım katılıp yoğrulup, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye 1-1,5 cm yüksekliğinde yayılır.
Yarım saat daha mayalanan hamur önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
Soğanlı ve kurutulmuş domatesli focaccio Soğanlı ve kurutulmuş domatesli focaccio Reviewed by Radical Media on Ekim 06, 2011 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.