Arnavut Böreği


MALZEMELER:


1 kilo un
1 paket sana yağı
1 tutam tuz
İç malzemesi için:
1 kilo ıspanak


İç malzemenin hazırlanışı: Ispanakların yapraklarını ince ince doğrayın, bol suda yıkayın en son yıkadıktan sonra sıkarak bir kaba alın. Üzerine 1 tutam tuz serpin.

Yapılışı: 1 kilo undan 1 bardak ayırın geri kalan unu bir tutam tuz katarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Biraz dinlenmeye bırakın (10-15 dakika) 1 paket sana yağını bir tavada eritin, soğumaya bırakın. Dinlendirdiğimiz hamurun bir parçası büyük olacak şekilde iki beze halinde kesin. Büyük bezeyi tepsinin büyüklüğünde açın, açtığımız bezeyi erittiğimiz margarinden 2 kaşık serperek elinizle yedirin. Hamurun kenarlarında bıçakla 6-7 çizik atıp çizikleri üst üste kapatın. Tekrar tepsinin kenarlarından taşacak kadar açın. Tepsiyi erittiğimiz

Sana yağından alıp yağlayın, açtığımız bezeyi tepsiye koyun kenarları taşsın arasına ıspanakları koyun ıspanakların üzerine biraz yağ serpin. İkinci bezeyi aynı şekilde açıp yağlayın yine çizikler atıp üst üste koyup tekrar açın. Tepsiye ıspanağın üzerine koyun altta kalan hamurun tepsiden taşan kısımlarını kıvıra kıvıra kenar yapın. Geride kalan erimiş sana yağını hamurun üzerine serpin. Isıtılmış fırına verin, altı üstü kızarana kadar pişirin.


Fırından çıktıktan sonra dört üçgen parçaya bölüp isteğe göre arasına yoğurt döküp yiyebilirsiniz. Böyle harika olur.

İç malzemeler isteğe göre; kıymalı, domates biberli ve 5 tane yumurtayı 3 su bardağı yoğurtla çırpıp koyarsak içinde pişince sanki peynirmiş gibi olur. Daha birçok içlik koyup yapabilirsiniz isteğinize göre.
Arnavut Böreği Arnavut Böreği Reviewed by Radical Media on Temmuz 06, 2011 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.